Het hele jaar zorgeloos genieten van een groene omgeving

Flora Nova is al meer dan 60 jaar actief in de groenbranche. We ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen, groenvoorzieningen en binnenbeplanting en alles wat daarbij komt kijken. Daarmee zorgen we voor een plezierige, natuurlijke en duurzame leef- en werkomgeving. Dat doen we natuurlijk voor u en uw collega’s, maar ook voor uw gasten, klanten of bewoners.

We regelen alles zelf: met onze eigen mensen, in eigen beheer. Tel daar onze toewijding, onze passie en ons vakmanschap bij op, en het is duidelijk waarom onze betrokken medewerkers gevraagd worden voor prachtige projecten door heel Nederland (en daarbuiten). Samen zetten we de norm.

Groen zit bij ons in de genen. Bovendien willen we vooroplopen. We investeren dan ook voortdurend in kennis en duurzame oplossingen. En bij elk project denken we aan morgen. Wat de toekomst ook gaat brengen: die toekomst zal groen zijn. En wij… wij zijn de norm in groen.

’Regel het maar’, horen we regelmatig. En dat vertrouwen maken we ook waar. Dat kunnen we doordat we zoveel diensten onder één dak hebben. Maar ook onze heldere en efficiënte werkwijze speelt daarbij een belangrijke rol, net als onze landelijke dekking.

Flora Nova ontzorgt u. We regelen het hele project: van de eerste pennenstreek voor het ontwerp tot en met de bestratingen, de verdere inrichting en het aansluitend onderhoud van de binnen- en buitenruimte.

”Ons keuzemenu is groot: kies maar wat u nodig heeft”

JanKees van der Wal, directeur Flora Nova

Hoveniers

BEKIJK

Interieurbeplanting

BEKIJK

Houtconstructies

BEKIJK

Kwekerij

BEKIJK

In beeld

Meer groen? Flora Nova regelt het voor u: binnen, buiten én op het dak.

Verantwoord in groen

Wilt u ook uw leven vergroenen? De klimaatverandering maakt ons bewust hoe belangrijk onze connectie met de natuur is. Daarom zet Flora Nova zich actief in om de omgeving mooier en groener te maken. Met bijna tweehonderdvijftig mensen maken we het verschil.

Het begint bij de basis: de kwekerij. Hier beginnen we met stek- en plantgoed, die we met zorg en aandacht laten uitgroeien tot volwaardige planten. Allemaal zuurstofmakers! Zo maken we de wereld groener. Net als met onze bomen, die onder onze zorg uitgroeien tot de longen van de wereld.

Groen leeft! Een groene omgeving vergroot de leefbaarheid. Daarom verleiden we onze klanten om meer groen te plaatsen. Er is zo veel mogelijk! Waarom alleen kijken naar de kantoortuin als je er ook in kunt vergaderen? En buiten vergaderen is zo geregeld als je een overkapping plaatst, met sedum op het dak: mooier, groener en ook beter voor de biodiversiteit.

Verder werken we met duurzame producten en materialen, en recyclen we ons afval. Ons groenafval wordt gecomposteerd of verwerkt in biomassacentrales. Van ons taxusafval worden medicijnen tegen kanker gemaakt. En wanneer we bestrating weghalen, kijken we of we deze kunnen hergebruiken, desnoods op een andere plek.

Tot slot rijden we niet lukraak het hele land door. We plannen onze mensen zoveel mogelijk in hun eigen gebied in om zo een bijdrage te leveren aan de CO2-reductie. Ook halen we onze materialen bij plaatselijke leveranciers. Dat scheelt veel transportbewegingen. Zo zijn we elke dag bezig om de wereld een beetje mooier te maken.

“Met tweehonderdvijftig collega’s maken we de wereld elke dag een beetje mooier”

Ronald de Graaf, Commercieel Manager

Certificeringen

We hebben onze papieren graag op orde. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat we echt geloven in de kracht van certificering. Het daagt ons uit om elke dag weer scherp te blijven en kritisch te kijken naar onze processen. We lichten een paar certificaten voor u uit.

We zijn VCA-gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid-gezondheid-milieu Checklist Aannemers. De meeste van onze opdrachtgevers gaan alleen in zee met bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn. Logisch. Maar dat is voor ons niet de belangrijkste reden. We nemen de veiligheid van onze collega’s namelijk heel serieus.

We zijn ook ISO 9001-gecertificeerd. Dit betekent dat onze diensten en producten voldoen aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van de klant, en dat we onze processen continu verbeteren. Ook hierbij geldt dat we vooral de gedachte achter het certificaat omarmen: die daagt ons uit om onze zaken goed te organiseren.

Flora Nova Houtconstructies B.V. werkt met hout, goedgekeurd door het Forrest Stewardship Council® (FSC® A000507). FSC® gekeurd hout is afkomstig uit goed verantwoord beheerde bossen. Hierbij wordt op evenwichtige rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. De Forest Stewardship Council (FSC®) is een inter- nationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Met ons SNA-certificaat tonen we aan dat we een betrouwbare partner zijn. Het SNA-keurmerk is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken. Als wij voor u werken, is alles in orde.

Op de CO2-prestatieladder zijn we gecertificeerd op niveau 3. We werken elke dag hard aan onze bijdrage in de CO2-reductie. Op de SKAO site van Flora Nova stellen we ook en documentatie beschikbaar zodat dit door derden kan worden ingezien. De link naar deze site is SKAO.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard