Hoe parkmanagement bijdraagt aan een uniek bedrijvenpark

Bedrijvenpark Medel, gelegen in de buurt van Tiel, is een uniek bedrijvenpark dat zich onderscheidt door zijn collectieven op het gebied van groen, beveiliging en glasvezelvoorziening. Marcel van den Berg, parkmanager van Bedrijvenpark Medel, legt uit hoe parkmanagement bijdraagt aan de unieke uitstraling van het bedrijvenpark.

Coöperatie Medel bestaat uit onder andere het onderhoud van de gehele buitenruimte. De werkzaamheden worden in opdracht van de coöperatie Medel uitgevoerd, er is een budget voor onderhoud vanuit de Gemeente Tiel beschikbaar gesteld waar de leden via de coöperatie nog een extra bijdrage bij leveren. Hierdoor ontstaat er een hoger budget voor het onderhoud en kan er dus op een hoger niveau onderhoud worden uitgevoerd. Ter vergelijking ligt het onderhoudsniveau van Bedrijvenpark Medel hoger dan het onderhoud in de openbare ruimte van de andere bedrijventerreinen in Tiel.

Door de gesloten kostenstructuur (vergelijkbaar met een VVE) en het onderhoud in eigen beheer hebben ondernemers grip op het beeld- en kwaliteitsniveau van het park. Daarnaast zijn er spelregels om het park netjes te houden. Dit draagt bij aan de uitstraling van het bedrijf en het park en voegt waarde toe aan het pand.

Van den Berg benadrukt het belang van de uitstraling en omgeving van Bedrijvenpark Medel. “Je kiest bewust om hier te ondernemen, omdat je kiest voor uitstraling. Het voegt waarde toe aan het pand. Loop eens rond op het terrein en je voelt direct de ‘groene’ meerwaarde.”

Volwaardige partners

Flora Nova is al drie jaar onze betrouwbare en professionele partner in de groenvoorziening van Bedrijvenpark Medel en zal dit de komende jaren ook blijven. De ontzorging die Flora Nova biedt is hierin belangrijk, zo heeft coöperatie Medel een complete partner voor de gehele buitenruimte. Naast het groen verzorgt Flora Nova ook de schoonmaak van de openbare toiletruimte en prullenbakken. Iets wat je doorgaans niet ziet bij een Hoveniersbedrijf.

Om de voortgang van de werkzaamheden te bespreken, wordt er eens per maand een overleg gehouden tussen Flora Nova en coöperatie Medel. Beide partijen zien elkaar als gelijkwaardige partners en werken samen aan de ontwikkeling en toekomst van het park. Frequent overleg is hierbij van belang voor een goede samenwerking. De relatie tussen Flora Nova en de coöperatie is in balans en er is ruimte om elkaar aan te spreken wanneer dat nodig is.

Flora Nova kan snel schakelen wanneer er een melding wordt gedaan en heeft een vaste ploeg die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het groen, de “Medel ploeg”.

Flora en fauna in balans

Steeds meer gemeenten en bedrijventerreinen zijn bezig met het vergroten van de biodiversiteit. Dit is goed nieuws voor de natuur en de flora en fauna die er leven. Steeds meer groene stukken worden teruggegeven aan de natuur, en er worden oplossingen gezocht voor het verminderen van de overlast van ongedierte, zoals nestkasten voor de koolmees ter bestrijding van de eikenprocessierups. Zo wordt er ook bij Bedrijvenpark Medel steeds meer gekeken naar de mogelijkheden om de biodiversiteit te vergroten. Een gezonde en gevarieerde natuur draagt niet alleen bij aan het behoud van de natuur, maar kan ook positieve effecten hebben op de werkomgeving en de gezondheid van werknemers.

Een goede communicatie tussen de ondernemers en de coöperatie is hierbij van belang. Door op een andere manier geld in te zetten voor ecologische bestrijding kan er op een duurzame manier worden omgegaan met de natuur. Het is van belang dat er goede afspraken worden gemaakt tussen Flora Nova en de coöperatie, zodat iedereen begrijpt waarom er gekozen wordt voor deze aanpak.

Van den Berg benadrukt het belang van nieuwe oplossingen in de praktijk te testen. “Als je niks probeert, dan gebeurt er ook niks. Zo is het nog maar afwachten wat het effect gaat zijn van de nestkasten.”

Uniek bedrijvenpark met een hoge waardering

Door de aanpak van coöperatie Medel en de intensieve samenwerking met Flora Nova staat het bedrijvenpark op nummer 6 van de 30 in de lijst van beste bedrijventerreinen van Nederland. Deze hoge ranking is te danken aan het groenbeleid en het collectieve karakter dat het park uitstraalt. Samen hebben we gezorgd voor een levendig en bruisend bedrijfsklimaat waar werknemers graag werken en waar bedrijven zich graag vestigen.

Ben je ook toe aan de norm in groen? Onze specialisten komen graag langs om samen te bekijken hoe we ook bij jou zo’n plezierige, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen realiseren. Nieuw of renovatie? We doen het even graag! Neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard