De aanleg van een nieuw buurtpark in Tricht / Buurmalsen

In Tricht / Buurmalsen is er lange tijd gewerkt aan de aanleg en vernieuwing van het spoor door ProRail. Als compensatie is de gemeente in samenwerking met ons bezig met de aanleg van een nieuw park voor de inwoners, waarin mensen kunnen samenkomen, recreëren en bewegen. Het park is ontworpen met inachtneming van de voorkeuren van de inwoners, die via een enquête kenbaar werden gemaakt. Het definitieve ontwerp van het park omvat onder andere een actief park voor de jeugd van de basisschool, een ontmoetingsplek voor ouderen en ouders, en een hondenwelkom-beleid (mits aangelijnd).

Het park bestaat uit twee delen, gescheiden door een speelwater van maximaal 35-50 cm diep. In en rondom het water zijn er water- en oeverplanten geplant, zodat het voor insecten en amfibieën een goede locatie is om zich te ontwikkelen. Langs het water is er een strook met een natuurvriendelijke oever. Op deze strook worden allerlei bloemen en kruiden geplant, die een mooie natuurlijke uitstraling geven en goed zijn voor de bijen en andere insecten. In de inham van het water is een water speelelement geplaatst en er zijn stapstenen waar kinderen overheen kunnen lopen.

Het centrale punt van het park is een ontmoetingsboom met banken. Vanaf deze plek kunnen de speelvelden en de heuvels in de gaten gehouden worden. Tussen de entree van het park en de centrale boom is een trapveldje met rechtopstaande boomstammen als doelpaal aangelegd. Dit veld kan ook gebruikt worden als podium voor een openluchtvoorstelling. In de heuvel is een natuurlijke tribune gemaakt, waar het publiek kan zitten. In dezelfde heuvel is er een buis gelegd waar kinderen doorheen kunnen kruipen van de ene naar de andere kant, om ze te leren ontdekken.

Tussen de centrale boom en de noordzijde van het park is er een graswijde met grote picknickbank geplaatst. Hier kunnen mensen elkaar uitnodigen voor een ontmoeting of om spellen te spelen waarbij een tafel nodig is. Dit veld wordt omringd door een heuvel met natuurlijke speeltoestellen in de vorm van boomstammen. Het pad gaat ook over de heuvel heen, wat vooral voor kinderen erg leuk is. Zo ervaren zij hoogteverschillen en kunnen ze met hun fietsjes de berg op en af.

Momenteel worden de laatste werkzaamheden afgerond en het park wordt ook na oplevering gedurende het eerste jaar door ons onderhouden. Wij zijn trots dat wij aan dit mooi lokale project mee mogen werken!

Fotografie: Ab Donker

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard