Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Bij Flora Nova Hoveniers & Groenvoorzieningen BV geloven we in de kracht van groen om steden tot leven te brengen. Onze recente samenwerking met Hertsens Infra en de Vlaamse Overheid bij de herinrichting van de Museumtuin van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten in Antwerpen is een toonbeeld van deze visie.

Deze tuin, ontworpen door Team Van Meer Architecten, is een prachtige fusie van historie en hedendaagse groenvoorziening. Ooit aangelegd gelijktijdig met het museum, ademt de tuin nu opnieuw in harmonie met zijn omgeving en biedt het een serene plek voor ontspanning en inspiratie in de drukke stad.

De uitdaging lag in het behouden van de historische essentie terwijl we de tuin transformeerden tot een moderne groene oase. Door respectvol om te gaan met de overgebleven elementen en deze te integreren in een fris, hedendaags ontwerp, hebben we een plek gecreëerd waar kunst, natuur en gemeenschap samenkomen.

De Museumtuin is nu meer dan ooit een plek waar zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van ver kunnen genieten van de rust en schoonheid van groen, midden in de stad. Het is een voorbeeld van hoe wij bij Flora Nova streven naar het creëren van duurzame en inspirerende groenprojecten die bijdragen aan een betere leefomgeving.

Wij zijn trots op dit project en dankbaar voor de samenwerking met Hertsens Infra en de Vlaamse Overheid.

Ben je ook toe aan de norm in groen? Onze specialisten komen graag langs om samen te bekijken hoe we ook bij jou zo’n plezierige, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen realiseren. Nieuw of renovatie? We doen het even graag! Neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard