Opgeleverd: Redoutes gemeente Breda

Toewijding, passie en vakmanschap. In de reconstructie van de historische redoutes komt het allemaal samen! Een project wat perfect bij ons past.

Wij kregen van de Gemeente Breda de opdracht voor de reconstructie van drie redoutes. De geschiedenis van deze redoutes gaat terug naar de Tachtigjarige Oorlog. Toen gebruikten de soldaten die de linies bewaakten ze als schuilplaats.

Tegen zo’n uniek project kunnen wij natuurlijk geen nee zeggen en zijn de samenwerking aangegaan. Ruimtelijk ontwerper Merel van der Linden heeft met haar ontwerp een verbeelding naar de cultuurhistorie gemaakt. Het zijn geen letterlijke reconstructies, maar landmarks die ieder met hun eigen thema en verhaal verwijzen naar de redoutes uit de Tachtigjarige Oorlog.

Alle specifieke elementen: de schanskorven, cortenstalen kunstwerken en opsluitranden, houten beschoeiing en zitelementen zijn specifiek door ons op maat gemaakt. Onder leiding van Martin van Arkel heeft het uitvoeringsteam de volledige realisatie gecoördineerd en succesvol uitgevoerd. Op 6 oktober was het dan zover! Na twee maanden is het project naar tevredenheid opgeleverd aan de Gemeente Breda.

Ben je ook toe aan de norm in groen? Onze specialisten komen graag langs om samen te bekijken hoe we ook bij jou zo’n plezierige, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen realiseren. Nieuw of renovatie? We doen het even graag! Neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard