Project in progress: ITC gebouw ‘Langezijds’ Universiteit Twente

De herontwikkeling van een gebouw met internationale reputatie; dat is nog eens een droom die uitkomt!

En wat voor een herontwikkeling? Met studenten van over de hele wereld moet de ITC-faculteit staan voor inspiratie en ontmoeting. Met de sterke internationale reputatie past alleen hoogwaardige huisvesting die toekomstbestendig en duurzaam is. Een opdracht naar ons hart dus!

Flora Nova is de huidige onderhoudspartner voor de interieurbeplanting van Universiteit Twente. En nu ook één van de partijen die een bijdrage levert aan de herontwikkeling van de faculteit ITC, waar ze verantwoordelijk zijn voor de binnentuinen. Andre de Brouwer, contractmanager Terrein bij Universiteit Twente, vertelt dat het een immens project is en dat een partij zoals Flora Nova heel belangrijk is: “Flora Nova is vanaf het begin betrokken geweest bij het project. Zij hebben direct met de eerste ontwerpen meegekeken of alles wel technisch haalbaar is en ook binnen het budget past. Een partij die meedenkt en ook realistisch is, dat is onmisbaar in een project als deze. En dat hebben ze gewoon echt goed gedaan!”.

Het gebouw Langezijds krijgt een ‘sociaal hart’ en drie binnentuinen die met elkaar verbonden zijn, ofwel de ‘groene longen’ van het gebouw. “Zulke enorme tuinen ín een gebouw: dat heeft nogal wat voeten in de aarde!”. Met een waterbuffering van 25m3 per tuin zijn de tuinen zelfvoorzienend, en door de overstroomfunctie kan het water worden afgevoerd naar de bestaande vijvers buiten. Om dit te bewerkstelligen zijn de vloeren uit het bestaande pand weggehaald en zijn er drie atria daken gemaakt. Zo komt er voldoende licht binnen voor de beplanting en de goten in het dak voorzien de waterbuffering in de tuinen. “Er werd dus veel gevraagd van de samenwerking tussen alle partijen, maar we hebben er samen een mooie klus van gemaakt!” aldus André.

Flora Nova was al trots op het onderhoudscontract voor de interieurbeplanting bij Universiteit Twente, maar wat zijn we trots dat we met dit project weer een norm hebben gesteld! Ook soortgelijke plannen, in het groot of in het klein? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek!

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard