Duurzame nieuwe houten bruggen over de Hambeek in Roermond

We zijn verheugd om te delen dat Flora Nova Houtconstructies samen met een houtleverancier heeft bijgedragen aan de vervanging van de ‘Hambeek bruggen’ in Roermond! Als specialisten in het ontwerp en de realisatie van bruggen zijn we er trots op om deze prachtige constructies te hebben gerealiseerd.

Vervanging oude bruggen

De oude bruggen waren na inspectie toe aan vervanging, en ons team heeft gezorgd voor het ontwerp, de berekeningen, de vergunningen en de uiteindelijke bouw van de nieuwe bruggen. We wilden ervoor zorgen dat de nieuwe bruggen hetzelfde uiterlijk kregen als de oude, maar wel voldeden aan de huidige normen en veiligheidseisen.

Prefabricage

Beide bruggen zijn in segmenten gefabriceerd in de machinale werkplaats van Flora Nova in Ophemert. Doordat we dit in eigen beheer fabriceren, hebben we complete controle over de kwaliteit en uitvoer. Zo hebben we beide bruggen al eens volledig opgebouwd, inclusief het geprefabriceerde leuningwerk. Allemaal factoren die eraan hebben bijgedragen dat de uitvoering op locatie in zeer korte tijd gerealiseerd kon worden.

Transport over water

In verband met de afmetingen van de bruggen (47 en 53 meter lang) zijn de brugdelen s’nachts op een werkschip geladen en over water naar Roermond vervoerd. Daar vond de verdere montage en afwerking plaats van het geprefabriceerde bouwpakket. De brugdelen zijn vervolgens op de oude fundaties gemonteerd en verder afgewerkt.

Prachtig eindresultaat

Met trots presenteren we het eindresultaat: twee prachtige houten bruggen die duurzaamheid combineren met esthetiek. Deze bruggen zullen een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van voetgangers en fietsers in Roermond.

Ben je ook toe aan de norm in groen? Onze specialisten komen graag langs om samen te bekijken hoe we ook bij jou zo’n plezierige, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen realiseren. Nieuw of renovatie? We doen het even graag! Neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard