Project in progress: ITC gebouw ‘Langezijds’ Universiteit Twente

Een tijdje geleden hebben wij dit project al met jullie gedeeld. Nu hebben wij ondertussen flink wat mooie stappen gemaakt en daar brengen wij jullie graag van op de hoogte.

We zijn ondertussen drie maanden verder en de tuinen zijn inmiddels prachtig groen geworden. De 3 binnentuinen, ofwel de 3 Groene Longen in het ITC gebouw, zijn zo goed als klaar. Elke tuin heeft een eigen thema. Zo hebben we een Steentuin, een Watertuin en een Houttuin. Ieder met een diversiteit aan soorten beplanting; met soorten als Bucida (zwarte olijf), Persea (avocado), Sterculia, Ficus Carica (vijg) Myrciaria caulliflora (Braziliaanse druivenboom) en een grote Hibiscus boom die straks gele bloemen draagt.

Ook zijn er diverse lagere beplanting terug te vinden in de tuinen, zoals een grootbladerige Alocasia (olifantsoor), de tabaksplant, palmachtige planten, grassen en slaapkamergeluk.

In de Houttuin ligt een 9 meter lange eik, waar je even kan mijmeren en bijkomen. In de Watertuin van 225 vierkante meter hebben wij een grote vijver aangelegd. Deze bevat een waterbron die de stroming verzorgt en gelijktijdig het water zuivert. De tuin is toegankelijk voor iedereen en de bezoekers kunnen via de staptegels de waterstroom oversteken. In de Steentuin hebben wij flagstones aangelegd, zo kunnen de bezoekers tussen het groen de natuur ervaren.

Boven de drie tuinen is een atriadak gerealiseerd, dat water opvangt. Het opgevangen water wordt opgeslagen in een opslagruimte onder de tuinen en wordt met een watergeefsysteem hergebruikt. Zo worden alle planten binnen automatisch bevochtigd. Een mooi, duurzaam systeem! Hiermee zetten wij de norm in groen.

Een mooi project, wat met zorg door ons is ingericht!

Flora Nova was al trots op het onderhoudscontract voor de interieurbeplanting bij Universiteit Twente, maar wat zijn we trots dat we met dit project weer een norm hebben gesteld! Ook soortgelijke plannen, in het groot of in het klein? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek!

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard