Project opgeleverd: bijzondere brug voor giraffenverblijf

Flora Nova staat bekend om de realisatie van veel bijzondere en mooie houten constructies. Deze keer hebben wij wel een hele bijzondere brug mogen construeren en bouwen, namelijk: een giraffenbrug voor aqua- en dierenpak Bellewaerde Park in België. Een 110 meter lange, natuurlijk ogende brug van hout waarbij vier houtsoorten zijn gecombineerd. Een extra speciaal project, waar we dan ook erg trots op zijn.

Combinatie van houtsoorten

De giraffenbrug, ofwel de Savannabrug, moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest de brug volledig van hout gemaakt worden en natuurlijk ogen, dus niet recht toe recht aan. Een opdracht die ons op het lijf geschreven is dus! We moesten vier specifieke houtsoorten gebruiken. Cloeziana voor de palen, Azobé voor de draagconstructie, Bilinga voor het dek en Robinia voor het leuningenwerk. Deze houtsoorten komen elders al voor in het dierenpark, dus vandaar deze specifieke wens vanuit het dierenpark. De leuningen van de brug zijn overigens van touwwerk. Ook hier waren we al mee bekend, dankzij onze ervaring met speeltoestellen.

Prefabricage 

Het uitgangspunt voor het ontwerp was een artist impression. Vanuit hier zijn we technisch gaan tekenen in samenwerking met de opdrachtgever, totdat we een uitvoerbaar ontwerp hadden dat aan alle wensen en eisen voldeed. We hebben zoveel mogelijk onderdelen geprefabriceerd en de brug in zo’n vier weken op locatie opgebouwd.

Het team is trots op het resultaat: “We hebben echt eer van ons werk en hopen in de nabije toekomst ook voor andere dierentuinen en/ of pretparken bijzondere constructies en kunstwerken te mogen ontwikkelen.”

Ben je ook toe aan de norm in groen? Onze specialisten komen graag langs om samen te bekijken hoe we ook bij jou zo’n plezierige, natuurlijke en duurzame omgeving kunnen realiseren. Nieuw of renovatie? We doen het even graag! Neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Persoonlijk advies?
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets van onze projecten.

Werken bij Flora Nova

Ook een passie voor ons groene vak? Bekijk hier onze vacatures.

Search
Dashboard